Sikeres szereplés a III. Eger Város Kupán

Sikeres szereplés a III. Eger Város Kupán

Szabó Arnold, a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola 6.c osztályos tanulója kiemelkedő tehetség az úszás sportágban. Nem véletlen, hogy részt vesz a Magyar Úszó Szövetség által menedzselt „Jövő Bajnokai Program” közös foglalkozásain.

2024. március 2-3-án sorozatban harmadszor adott otthont a Bitskey Aladár Uszoda a III. Eger Város Kupának. A szombaton és vasárnap zajló úszóversenyen több mint 500-an álltak a rajtkőhöz, köztük több olyan sportoló is, akiket nyáron, a párizsi olimpián is láthatunk majd a Magyar Úszóválogatott színeiben.

Ezen a rendezvényen Szabó Arnold is részt vett a 2010-2011-es korosztály versenyein. A két napon 6 számban indult, s 5 számban döntőbe is jutott. Az 50 m gyors döntőjében az egyedüli 2011-esként a harmadik helyet szerezte meg, a 2011-es mezőnyben egyedüliként 28 másodperc alatt teljesítve a távot. A 200 m háton szintén döntőbe jutott, ahol végül a 6. helyen ért célba. A 100 m háton 6. helyen végzett több, mint egy másodpercet javítva eddigi legjobbján. A 100 m gyors döntőjébe szintén egyedüli 2011-esként kvalifikálta magát, ahol végül egy másodpercet javítva eddigi legjobbján a 8. helyen csapott a célba. Az 50 m hát döntőjében végül a 4. helyen végzett több, mint másfél másodpercet javítva eddigi legjobbján.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!