Énekverseny az iskolában

Énekverseny az iskolában

„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.” –mondta Kodály Zoltán.

Már sok-sok éve hagyomány a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában, hogy a Zene Világnapjához (október 1.) kapcsolódóan az új-hatvani nagycsoportos óvodások és az intézmény alsó tagozatos diákjai részére énekversenyt szerveznek. Az idei tanévben, 2022. október 5-én délután az iskola könyvtára adott otthont ennek a népszerű rendezvénynek. A verseny néhány 2.c osztályos tanuló ünnepi műsorával (Blazsek Lili, Ertl Eliza, Fülöp Sámuel, Nagy Norina, Pálinkás Zorka Sára) és két hangszeres bemutatóval kezdődött (Major Lotti és Kovács Emma).

A megnyitó után a versenyzők két helyszínen mutathatták meg énektudásukat. Az óvodások közül 20 fő nagycsoportos bizonyíthatta tehetségét. A Csicsergő Óvodából, a Gesztenyéskert Óvodából, a Mesevilág Óvodából és a Varázskapu Óvodából érkeztek gyermekek. Gyermekdalokat és népdalokat énekeltek. A zsűri tagjai – Nagy Katalin elnök, Juhász Gabriella és Tóthné Mezei Ivett tanító nénik – figyelembe vették a döntésüknél a kornak megfelelő dalválasztást, a tisztahangú éneklést, a pontos szövegtudást és az előadást is.

Az iskolások közül 33 fő alsó tagozatos tanuló örvendeztetett meg minden hallgatót gyermekdalokkal, népdalokkal. A zsűri tagjai – Csirmaz Andrea elnök, Ombódi Diána és Kelemen Magdolna Mária – szintén fontos szempontok szerint értékeltek. A tiszta hang, a szép kiállás, a dalválasztás és a hibátlan szövegtudás voltak a legfontosabb szempontok. A zsűri értékelése évfolyamonként történt.

Eredmények:
Óvoda:
I.  hely: Kardos Beatrix (Mesevilág Óvoda),
II. hely: Endrődi Márton (Csicsergő Óvoda),
III. hely: Mészáros Viviána (Varázskapu Óvoda),
Különdíj: Mező Karina Darinka (Varázskapu Óvoda),
Különdíj: Verner Liza (Gesztenyéskert Óvoda).

Iskola:
1. osztály:
I.  hely: Baktai Szonja (1.a),
II. hely: Forgó Anna (1.b),
III. hely: Kovács Hanna (1.a),
Különdíj: Sándor Ilka Boglárka (1.c).

2. osztály:
I.  hely: Papp Balázs (2.b),
II. hely: Varga Fanni (2.a),
III. hely: Szekeres Dávid (2.c),
Különdíj: Roda Johanna (2.a).

3. osztály:
I.  hely: Szatmári Abigél Eszter (3.b),
II. hely: Zsák András (3.a),
III. hely: Sziráki Szófia Daniéla (3.a),
Különdíj: Kalló Aliccea Melissa (3.c).

4. osztály:
I.  hely: Tóth Lilla (4.b),
II. hely: Szádik Nóra (4.a),
III. hely: Cser Luca Hanna (4.a),
Különdíj: Gaál Hanna Napsugár (4.b).