Filharmónia ifjúsági koncert

Filharmónia ifjúsági koncert

2023. november 13-án, iskolánkban koncertet adott az In Medias Brass Quintet „Mesék az arany hangszerek világából” címmel. Az együttes 2010 januárjában alakult, tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztek művész diplomát. Első közös sikerüket 2010 augusztusában, a Dél-Koreában megrendezett Nemzetközi Rézfúvós Versenyen érték el.

Fontosnak tartják, hogy minden egyes koncertjük értékes legyen, és a közönség ne csak rácsodálkozzon a rézfúvós hangszerek rejtette lehetőségekre, de valódi és emlékezetes zenei élménnyel gazdagodhasson. Koncertjeiket művészi és technikai felkészültségüknek köszönhetően egyszerre jellemzi a virtuozitás és a meghittség.

Tanulóink izgatottan várták a zenei eseményt, amely a Filharmónia Magyarország Nkft. által szervezett Ifjúsági koncertsorozat első előadása volt. A rézfúvós kvintett Kálid Artúr színésszel érkezett. Együttes produkciót mutattak be. A zene mellett Kálid Artúr mesemondással kötötte le a hallgatóság figyelmét. A zene és a mese kettőssége meglepte a gyerekeket. Az előadás sikerességét bizonyította a rendezvény végén felhangzó nagy taps, valamint az, hogy többen odamentek Kálid Artúrhoz, s autogramot kértek.