Halloween parti iskolánkban

Halloween parti iskolánkban

Töklámpások, ijesztő jelmezek, cukorkakérés. Honnan erednek ezek az október végi szokások és mi a jelentésük? Sokan azt gondolják, hogy eredendően egy amerikai ünnepről van szó, de az igazság az, hogy a Halloween gyökerei egészen a kelta korokra vezethetők vissza. Elsőként az angolszász országokban terjedt el igazán és a kivándorlók által jutott el Észak-Amerikába is, ahol kiteljesedett és a kultúra részévé vált. Később a világ számos részén átvették a szokásokat, így mára már Magyarországon is igen népszerű, annak ellenére, hogy sokan nem is tudják, hogy pontosan mit ünneplünk ilyenkor.

A feltett kérdésekre választ kaphattunk a 2023. november 14-én megrendezett iskolai Halloween partin. A csapatverseny során a gyerekek informatikai tudásukat felhasználva angol nyelvi Wordwall feladatok, Forms teszt, rejtvények megoldásában, origami denevér elkészítésében mérték össze tudásukat. Színes halloween-i asztaldekorációkkal nyűgözték le a zsűri tagjait. A vetélkedő második részében a Rémséges szépségek versenyezetek egymással. A vidám hangulatú délutánt az eredményhirdetéssel zártuk.

Eredmények:A „Rémségek szépségversenyének” helyezettjei:
I. hely: Cser Luca Hanna (5.a) – Póklány
II. hely: Juhász Vivien Adrienn (5.a) – Denevérlány
III. hely: Lucza Zsombor (5.a) – A Kaszás
Különdíj: Pongrácz Lara Vivien (7.c) – Csontváz

A csapatverseny eredménye:
I. helyezett:  Az 5.b osztály „Terminátorok” csapata: Jancsó Vince, Heinrich Rudolf René, Hinkelmann Norbert, Pipis Péter;
II. helyezett:  6.c osztály „Uncsi boszik” csapata Hajdu Gréta, Sárközi Lilla;
III. helyezett:  5.b osztály „Girls” csapata: Gaál Hanna Napsugár, Podonyi Boglárka.

Írta: Misinszkiné Kiss Laura pedagógus