Látogatás az Abasucan Stúdióban

Látogatás az Abasucan Stúdióban

A 6.b osztállyal tanulmányi kirándulás során az Abacusan Studió székházába látogattunk 2023. november 23-án. Az Abasucan Stúdió profilja a robotika, ehhez kapcsolódóan a gondolkodás, a tervezés, és a programozás fejlesztése. Az osztály több tanulója az iskolai robotika szakkörbe jár, ahol a Stúdió által forgalmazott ArTec robotokat építjük és programozzuk. Ők külön örültek a lehetőségnek. A kirándulás alkalmával betekintés nyertünk az ott dolgozók munkájába. 

Először már megépített és programozott ArTec robotokat próbáltunk ki. Úgy, mint nyomkövetős robot, fényre reagáló robot, távirányítóval vezérelhető robot, de megjelent János Vitéz, valamint Toldi.

A program során a gyerekek több kiscsoportban dolgoztak, ahol egymást segítve új ismeretekre tettek szert. Megismerkedtek az Indi Sphero programozható autóval. Ezzel a kisautóval karácsonyi pályán teljesítettek kihívásokat. Az Indi-t színkóddal lehet programozni. Így az első munka a színek elsajátítása volt, majd a feladatok teljesítése következett.

Nagy tetszést aratott az Intlino programozható vonat. Kreatív feladatként először a vonat pályáját kellett megépíteni és a megfelelő kódokat a jó sorrendbe elhelyezni, hogy a feladatot teljesíteni tudják. A teret beépítő saját pálya híddal, visszafordítóval, saját feladatokkal még az Abacusan Studió munkatársainak is tetszett és kihívást okozott.

A gyerekek kreativitásán, aktivitásán és megfigyelőképességén túl a kitűnő magaviseletüket is megdicsérték. Visszavárnak minket.

Remélem iskolánk más osztályával is részese lehetünk ennek a remek programnak.

Írta: Lazók Brigitta, pedagógus, a robotika szakkor vezetője, a 6.b osztály osztályfőnöke