Lázár Ervin Program

Lázár Ervin Program

A Magyar Kormány 2019-ben életre hívta a Lázár Ervin Programot. A Program célja: a művészet – szociális helyzettől és területi elhelyezkedéstől függetlenül – minden köznevelésben tanuló diák számára egyenlő feltételek mellett hozzáférhető legyen.

A 2023-2024-es tanévben újból elkezdődött a program. Ez érinti a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola tanulóit is.

2023. október 11-én iskolánk első osztályos tanulói bábelőadást tekintettek meg a Hatvani Kodály Zoltán Általános Iskolában. Az előadás címe: Boribon kalandjai. A Harlekin Bábszínház művészei egy színes, vidám előadással örvendeztették meg a gyerekeket, akik szűnni nem akaró tapssal jutalmazták játékukat.

Ugyanezen a napon a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában is rendezvényre került sor. Az iskola tornatermében a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében Kardos-Horváth János előadását tekintették meg az iskola 5-6-7. osztályos tanulói. 

A Lázár Ervin Program a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában folytatódott. 2023. október 16-án a „Lélekmadár” című előadást tekinthették meg az 1-4. évfolyamos diákok a MaNNa Produkció Nonprofit Kft. előadásában.

A Lázár Ervin Programban a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola tanulói örömmel vesznek részt.