„Legyen a zene mindenkié!”

„Legyen a zene mindenkié!”

Már több éves hagyomány a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában, hogy a Zene Világnapjához (október 1.) kapcsolódóan az újhatvani nagycsoportos óvodások és az intézmény alsó tagozatos diákjai részére énekversenyt rendeznek. Az idei tanévben 2023. október 5-én délután, az iskola könyvtára adott otthont ennek a neves rendezvénynek.

A verseny iskolánk néhány tanulójának ünnepi műsorával (Hidasi Szofia, Kiss Borbála, Magyar Sára és Marton Hanna 6.b, Hajdú Gréta 6.c, Bene Bianka, Bódis Adél, Durucz Dorina, Furkó Hanna, Juhász Bianka, Kiss Emília, Lapu Tamara, Sebők Zselyke,  Tóth Sára, Tóth Zara 2.b osztályos tanulók), valamint négy hangszeres bemutatóval kezdődött (Szatmári Abigél és Tóth Izabella 4.b, Sztankó Levente 5.a, Herényi Levente 6.b).

A megnyitó után a versenyzők két helyszínen mutathatták meg énektudásukat. Az óvodások közül 13 fő nagycsoportos bizonyíthatta tehetségét. A Csicsergő Óvodából, a Gesztenyéskert Óvodából, a Mesevilág Óvodából és a Varázskapu Óvodából érkeztek gyermekek. Gyermekdalokat és népdalokat énekeltek. A zsűri tagjai – dr. Freiliné Édes Erika elnök, Viszlóné Karácsony Judit, Zelnikné Salga Krisztina és Dobolánné Tábi Bernadett tanító nénik – figyelembe vették a döntésüknél a kornak megfelelő dalválasztást, a tisztahangú éneklést, a pontos szövegtudást és az előadást is.

Az iskolások közül 30 fő alsó tagozatos tanuló örvendeztetett meg minden hallgatót gyermekdalokkal, népdalokkal. A zsűri tagjai – Pusztai Mónika elnök, Szabó Katalin és Szoboszlai Fruzsina pedagógusok – szintén fontos szempontok szerint értékeltek. A tiszta hang, a szép kiállás, a dalválasztás és a hibátlan szövegtudás voltak a legfontosabb szempontok.

Eredmények:
Óvoda
I. hely: Dénes Kamilla Katalin – Varázskapu Óvoda
II. hely: Balog Zsófia – Csicsergő Óvoda
III. hely: Judák Violetta – Gesztenyéskert Óvoda
Különdíj: Kiss-Maros Janka – Varázskapu Óvoda

Iskola
1-2. osztály:
I. hely: Némedi Balázs (1.b)
II. hely: Baktai Szonja Vanessza (2.a)
III. hely: Sándor Ilka Boglárka (2.c)
Különdíj: Juhász Miléna (1.a)

3-4. osztály:
I. hely: Barát Ildikó (3.b)
II. hely: Varga Fanni (3.a)
III. hely: Misinszki Natália (4.c)
Különdíj: Papp Balázs (3.b)