Madáretetés

Madáretetés

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola 2022-ben már az Örökös Ökoiskola címre fog pályázni. Intézményünk Madárbarát Iskola. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink oktatását és nevelését erre vonatkozó ismeretekkel minden évben bővítsük és szilárdítsuk.

Tanulóink megismerkednek a téli madáretetés szükségességével. Több témát is érintünk a beszélgetések, tapasztalatok gyűjtése során. Mivel etethetünk? Mit nem szabad adni nekik? Milyen a jó madáretető és a madáritató? Milyen madarak szorulnak segítségünkre? Mettől és meddig kell segítenünk őket? Amennyiben elkezdjük az etetést, miért szükséges minden évben folytatni?

Az iskolában hetente történő váltásban indult meg a madáretetők feltöltése. Az osztályok már várták ezt a pillanatot, hiszen eddig, az enyhe időjárásnak köszönhetően madaraink távol maradtak. Az etetők novembertől megtelve várják kis vendégeiket. Az első vállalkozó csapat a 3.a osztály volt. A gyerekek nagyon lelkesen fogtak neki a feladatnak. Reméljük, több madárka is felfedezi az élelmet, és többen visszatérnek idén is.

Írta: Rózsa-Knyihár Nóra