Megérkeztek a hordozható számítógépek

Megérkeztek a hordozható számítógépek

A Klebelsberg Központ „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” projekt keretében 140 ezer notebookot oszt ki a 7. és a 10. évfolyamon tanulóknak. Ez érinti a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolát is.

A 7. évfolyamos tanulók igényelhették szüleiken/törvényes képviselőiken keresztül a notebookokat, amelyeket a tanulás folyamán használhatnak. Iskolánkban az előzetes felmérés eredményeképpen 44 szülő kérte ezen eszközt gyermeke számára.

A notebookok 2023. november 14-én megérkeztek az iskolába. A kiosztásról az intézmény értesítette a szülőket, akik az ezzel kapcsolatos adminisztrációt 2023. november 16-án tehetik meg az iskolatitkári irodában.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárság a sajtó útján bejelentette, hogy még két „notebookosztás” lesz a következő két évben. Hangsúlyozta: a cél az, hogy az 5. évfolyamtól a 12. évfolyamig minden tanulónak – aki igényli – rendelkezésére bocsássanak egy hordozható számítógépet.