Rendhagyó óra a Magyarság Házában

Rendhagyó óra a Magyarság Házában

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola 7.b és 7.c osztályos tanulói 2024. március 22-én Budapestre látogattak. A Magyarság Házában vettek részt egy rendhagyó órán, amely a Határtalanul! pályázat vállalt eleme.

A rendhagyó óra a Galériában került megrendezésre. A diákokat egy erdélyi mesemondó fogadta. Három magyar népmesét mondott el ízes magyar nyelven. A gyerekeket a mesék világába röpítette el, és személyiségével, a mesék mondanivalójával lenyűgözte. A népmese fontos eleme a magyar kultúrának, s összeköti a Kárpát-medencében élő magyarságot. A mese nemzedékről nemzedékre öröklődik.

A Galériában, a Krisztus-kiállítás keretében külhoni magyar alkotók monumentális festményeit csodálhatta meg a csoport. Kilenc művész kilenc festménye. A képek egyetlen témát járnak körbe: Krisztus feltámadásának misztériumát.

A fentebb leírt, tervezett program megvalósítása mellett idő jutott arra is, hogy a 7. osztályos diákok séta keretében az Országházat és a Szent István Bazilikát megtekintsék, körül járják.

A Budapesten töltött nap elősegítette a közelgő Határtalanul! kirándulásra (Horvátország és Szlovénia) való felkészülést.