Unihoki - Országos 5. hely!

Unihoki - Országos 5. hely!

2023. május 10-én került megrendezése a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett  Floorball Unihoki Diákolimpia országos döntője Jánoshalmán.

Iskolánk, az I-II. korcsoportos lány csapatával vett részt a megmérettetésen, ahol 6 csapat vívott párharcokat az országos bajnoki címért.

Csapatok: Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola, Mélykút A és B csapata, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola – Komárom, Tápiószőlős, Vajda Péter Általános és Sportiskola.

Lányaink kezdésnek a végső győzelemre is esélyes, Vajda Péter Általános és Sportiskolát (Budapest) kapták. A mérkőzést, sajnos 7-0 arányban elvesztettük. A kezdeti izgalmat sikerült némileg leküzdeni, és sokkal szervezettebb játékot tudtak bemutatni a soron következő összecsapáson, a Tápiószőlős csapata ellen.  Végül 2-0-ás eredmény született, s így ez a mérkőzés is elúszott. Az 5. helyért kötelező győzelem kellett a Mélykút „B” csapata ellen, amit sikerült is 1-0-ra megnyernünk. Az utolsó két mérkőzésre már fáradtan állt ki csapatunk a Mélykút „A” (1-3) és a későbbi bajnok komáromi együttes ellen (0-3).  Így végül az 1 győzelem az országos 5. helyet hozta magával.

Azt tudni kell, hogy a lányok emberfeletti teljesítményt nyújtottak, ugyanis betegség sújtotta a csapatot, s így az 5 mérkőzést 1(!) cserével hozták le.

Csapat tagjai: Kalló Aliccea (3.c), Varga Norina (3.c), Hidasi Szofi (5.b), Marton Hanna (5.b), Magyar Janka (5.b), Magyar Sára (5.b)

Írta: Imre Zoltán, felkészítő pedagógus