Országos 5. helyezés!!

Országos 5. helyezés!!

2023. május 11-én került megrendezése a Magyar Floorball Szakszövetség által szervezett  Floorball Unihoki Diákolimpia országos döntője Pakson, a Deák Ferenc Általános Iskola csarnokában.

Iskolánk a II. korcsoportos fiú csapatával volt kvalifikálva a megmérettetésre, ahol 8 csapat vívott párharcokat az országos bajnoki címért.

„A” csoport: Paks, Tápiószőlős, Pitvaros, Eötvös József-Budapest
„B” csoport: Vajda Péter-Budapest, Implom-Gyula, Szent Anna-Jánoshalma, Szent István-Hatvan

A fiúk jól kezdtek a nyitómeccsen a gyulai csapat ellen. 3-1-re is vezettek, ám végül 3-3-as döntetlennel zárult a mérkőzés. A második mérkőzésen Jánoshalma volt az ellenfél. Itt szintén 2-0-ás vezetést sikerült eladnunk, s így újra 1 pontot vittünk tovább 2-2-es döntetlennel. A harmadik mérkőzés a bajnoki címre is esélyes Vajda Péter Sportiskolával volt, akik ellen szépen helyt álltak a fiúk, ám végül 5-1-es vereséget szenvedtünk. Így csoportharmadikként az 5. helyért játszhattunk a Tápiószőlős csapata ellen. Tápiószőlős csapatát magabiztos fölénnyel sikerült legyőznünk. 4-2 lett a végeredmény és ezzel országos 5. helyezett lett iskolánk fiú csapata.

Külön öröm, hogy az országos döntő gólkirályi címét Forgó Bence 5.b osztályos tanulónk szerezte meg, aki 10 gólt ütött.
Csapat tagjai: Nguyen Tuan Ngoc (3.c), Görgey Artúr Zsombor (3.c), Forgó Bence (5.b), Nagy Bálint (3.c), Szekrényes Áron (3.c), Baranyi Kornél (3.c), Kis Olivér (3.c).

Írta: Imre Zoltán, felkészítő pedagógus