Eredményes helytállás

Eredményes helytállás

2024. február 4-én került megrendezése a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett Floorball Diákolimpia országos döntője Pakson, az Energetikai Technikum és Kollégium sportcsarnokában. Egyszerre rendezték meg a II. korcsoportos fiúk, és II. korcsoportos lányok országos döntőjét.

Iskolánk, egy-egy csapattal vett részt a két országos döntőben. A döntőkben az ország legjobb 8-8 csapata vívott párharcokat a bajnoki címekért. Nagyon erős, a sportágban igazolt játékosokkal teletűzdelt mezőnyben sikerült izgalmas mérkőzéseket játszani csapatainknak.

Iskolánk testnevelője, Imre Zoltán a 2023/2024-es tanévre, az országos döntőbe jutást, azaz Magyarország legjobb 8 csapata közé kerülést tűzte ki célul, mivel az elmúlt években az országos elődöntő jelentette csapataink számára a végállomást. Mivel a két csapatnak sikerült elérnie a célkitűzést, ez további előrelépést jelentett. Így pozitív élményekkel és eredményekkel zárult az idei Floorball Diákolimpia.

Fiú országos döntő:
A sorsolás nem kedvezett a fiúknak, ugyanis egy csoportba kerültek két bajnoki címre is esélyes csapattal, Paks és Komárom csapataival, valamint a Bajai Szent Balázs Általános Iskola csapatával. A realitás a csoport harmadik helye lett volna Komárom és Paks csapatai után, ám a Baja elleni mérkőzésen hiába sikerült 3-1-es vezetést is kialakítani, végül döntetlenre tudta menteni a mérkőzést az ellenfelünk.
Eredmény: VIII. hely.
A csapat tagjai: Nguyen Tuan Ngoc (4.c), Görgey Artúr Zsombor (4.c), Nagy Bálint (4.c), Szekrényes Áron (4.c), Kis Olivér (4.c).

Lány országos döntő:
A lány csapatunk is erős csoportba került, ahol találkozott Paks, Kecskemét és végül az idei bajnok Balassagyarmat csapataival. Remekül helyt álltak lányaink. A lányok idén először tették próbára magukat ebben a sportágban, ahol már a legelső alkalomra sikerült az országos döntőig menetelni.
Eredmények:
Balassagyarmat – Szent István: 2-1;
Kecskemét – Szent István: 1-1;
Paks – Szent István: 3-1,
7-8. helyosztó mérkőzés:
Mór – Szent István: 0-1.
Eredmény: VII. hely
A csapat tagjai: Kuti Bella (4.b), Szatmári Abigél (4.b), Pipis Annaróza (3.b), Varga Norina (4.c), Tóth Izabella (4.b), Kisbali Jázmin (4.b).

Felkészítő tanárok: Imre Zoltán és Harnos Patrik.

Gratulálunk mindenkinek (edzők, versenyzők) a szép eredményhez!