Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpia

Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpia

2024. április 13-án került megrendezésre a Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpia országos döntője Tatabányán. Ezen a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola 6.b osztályos tanulója, Forgó Bence is ott volt. Az amatőr kategóriában, a III. korcsoportban versenyzett.

Forgó Bence idén már szerzett két érmet a rövidpályás gyorskorcsolyában, s szerette volna magát megmérettetni a hasonló görkorcsolya sportágban is.

Első versenyszám a rövidtáv volt, ahol 300 métert kellett a lehető leggyorsabban teljesíteni a fiúknak, ugyanis a döntőbe a legjobb 5 időeredmény kvalifikálta magát. Bence kiválóan vette az akadályt, ugyanis 2. leggyorsabb idővel jutott a döntőbe, majd később szintén a 2. helyen ért célba, így jó esélyekkel várhatta a hosszútáv versenyszámot.

A hosszútáv versenyszámban 500 métert kellett teljesíteni a versenyzőknek. Bence megtudta ismételni rövidtávon elért kiváló teljesítményét, és mind az elődöntőben, majd a döntőben is 2. helyen ért célba.

Összpontszáma alapján egy szépen csillogó ezüstéremnek örülhetett a verseny eredményhirdetésénél, országos 2. helyezést ért el.

Gratulálunk Bencének a kiváló teljesítményéhez!