Iskolában az erdő program

Iskolában az erdő program

Az Iskolában az Erdő Program keretében a minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai magyarországi köznevelési intézményekbe látogatnak el, ahol az erdők és fenntarthatóság témakörében tartanak előadásokat. A foglalkozásokon a gyerekek környezeti nevelése 20-30 fős csoportokban játékos ismeretszerzéssel történik.

Az ingyenes tájékoztatókat a 6-14 éves korosztályok számára a köznevelési intézmények igényelhetik. Így tett a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola is.

A program megvalósítására 2024. március 11-én, hétfőn került sor. Dudás Béla erdészetvezető (Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet) érkezett az iskolába és rövid előkészület után interaktív foglalkozásokat tartott a 3. és a 4. évfolyamos tanulók részére. Élménypedagógiai eszközök és módszerek segítségével az erdei ökoszisztémával ismerkedtek meg a diákok. A beszélgetést, információ átadást különböző játékos feladatok követték. A gyerekek tanulhattak a magyarországi erdők jelentőségéről, az erdőben lezajló körforgásokról. Információt kaphattak arról, mi mindent ad az embereknek az erdő. Tanultak a víz fontosságáról, a vízhasználatról, a víztakarékosságról. Külön kiemelést kapott az erdőkben tanúsított megfelelő emberi magatartás, viselkedés. A foglalkozás végére minden jelenlévő új ismertekkel, tapasztalatokkal és egy kis ajándékkal lett gazdagabb.