Ki Mit Tud?

Ki Mit Tud?

2023. május 10-én és 11-én került megrendezésre a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola Diákönkormányzata által szervezett vetélkedő Ki Mit Tud? címmel.

A diákok több kategóriában mérhették össze tudásukat. Az első napon aerobik, rock and roll és moderntánc bemutató, illetve a 2.b osztály néptánc csoportja indította a vetélkedést. A zenés blokkban egy érdekes poharas koreográfiát is láthatott a közönség. A zenés blokk után a vers- és próza kategóriában hallhattunk verseket, tanulságos történetet, kínai mesét és vicceket. Egy tanuló gyors gondolkodásával kápráztatott el mindenkit. Végül betekintést nyerhettünk a kártyatrükkök és a kísérletek világába.

A második napon a zenéé volt a főszerep. Csodálatos dallamokat szólaltattak meg a versenyzők zongorán, hegedűn és furulyán. Az énekesek egy része gyermekdalokat adott elő, majd bepillantást nyertünk a modern slágerek világába is. A vetélkedő befejező részében a sport területén is izgalmas percek elé néztünk.

A lázas készülődés és a felkészítő pedagógusok, szülők fáradtságos munkája eredményeképpen sok színvonalas produkciót tekinthettünk meg.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

Tánc kategóriában a 2.b osztály néptánc csoportja bizonyult a legjobbnak. Második helyre a 2.b osztály aerobik és rock and roll bemutatója került.

A vers- és mesemondók közül Belléncs Szofia (1.c) a legkiválóbb előadóként, illetve Jávorszki Kristóf (2.b) különleges képességével 1. helyezést, Czuppon Amira (1.c) 2. helyezést ért el. A leghosszabb verset előadó tanuló Pál Nándor Ákos (4.a) lett.

Hinkelmann Norbert (4.b) a legjobb bűvész díjat nyerte el. A kategória 2. helyezettje Forgó Bence (5.b) lett kártyatrükkjeivel.

Hangszeres kategóriában Tóth Izabella és Szatmári Abigél Eszter 3.b osztályos tanulóknak zongorajátékukért az I. helyet, Sztankó Levente 4. a osztályos tanulónak hegedűjátékáért a II. helyet és Forgó Anna 1.b osztályos tanulónak furulyajátékáért a III. helyet ítélte a zsűri. A legjobb előadónak járó díjat Bakalár Zoltán Bálint 8.b osztályos tanuló kapta.

Énekes kategóriában a legjobb énekesnek járó díjat Balogh Borbála 1.b és Sándor Ilka Boglárka 1.c osztályos tanulóknak ítélte oda a zsűri. Hidasi Szofia és Szécsényi Inez (5.b) kettőse a második helyen végzett.

A legjobb sportbemutatónak Marton Hanna 5.b osztályos diák tornagyakorlata bizonyult.

Az elismerő oklevelek mellé egy kis ajándékot is kapott minden díjazott. A vetélkedőhöz fűződő jókedvet, sok-sok élményt szívesen idézzük fel a fényképek segítségével.

Írta: Misinszkiné Kiss Laura, az iskolai Diákönkormányzatot segítő pedagógus