Országjáró IT turnébusz

Országjáró IT turnébusz

A „Programozd a jövőd!” projekt célja, hogy a tanulók, a tanárok és a szülők megismerjék a digitalizáció, az informatika lehetőségeit. A kezdeményezés önálló standdal volt jelen az Education szakkiállításon. Itt mutatkozott be az ország első IT turnébusza és mobil IT oktatási laborja, amely a 2022-es esztendő során az iskolákat látogatja.

Iskolánk jelentkezett „Az IT a jövő/d!” roadshowra. A jelentkezést elfogadták, s így az IT turnébusz 2022. szeptember 28-án a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában volt.

A buszban a diákjaink high-tech eszközöket próbálhattak ki, interaktív informatika óra keretében fedezhették fel az informatika világát. A foglalkozások során 3D nyomtatókat használhattak, mobil játékfejlesztésre, vezérlőegység programozására nyílt lehetőségük. Az iskola 104-es termében LEGO robotok programozására került sor. A délelőtt folyamán, 1-5. tanítási óra keretében az 5. és a 6. évfolyam tanulói vettek részt a programon. Délután 14:00 órától a 7.c osztály tanulói vehették birtokba az IT turnébuszt.

Érdekes, izgalmas nap volt. A XXI. század iskolájának megvalósítása nem egyszerű feladat, de az ezen a napon megtartott foglalkozások is bizonyították, hogy ez a jövő felé vezető út.