Pályaorientációs nap a Szent Istvánban

Pályaorientációs nap a Szent Istvánban

Iskolánkban 2019. október 16-án került megrendezésre a Pályaorientációs nap. A Pályaorientációs napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden alsó és felső tagozatos tanulója.
Több helyszínen, változatos programokon vehettek részt diákjaink, hogy minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, különféle szakmákkal ismerkedhessenek.
Az első, a második és a negyedik évfolyamosok a hatvani Vasútállomás mozdonyműhelyébe látogattak. Megfigyelték hogyan történik a vonatközlekedés, vonatirányítás, ismerkedtek a kalauzok, mozdonyvezetők, a jegypénztáros munkájával.
Egy kedves szülő a 4. c osztályban a kamionsofőri hivatás rejtelmeibe avatta be a nebulókat.
A harmadikos gyerekek a helyi nyomdában sok érdekességet láthattak a Visual Print Kft. jóvoltából, majd hazafelé betértek a Zombori Pékségbe, az eladótól és a pékektől érdeklődtek a napi teendőikről. Természetesen meg is kóstolták a helyi sütésű pékárut.
Az 1.b, a 2.b, és a 3.b osztályok a „MiniPoliszba” látogattak. A MiniPolisz egy olyan különleges világ, ahol a kicsik egy teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhattak a felnőttek bőrébe. Lehetett belőlük bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, manikűrös, de akár világsztárként is bizonyíthatták kreativitásukat.
A 4.b és az 5.b osztályok a Csodák Palotájában játékosan ismerkedtek a tudományok világával.
Az 5.a és az 5.c osztályok közösen elsétáltak a Hatvani Lajos Múzeumba, ahol a múzeumpedagógus, néprajzos és történész szakma rejtelmeivel ismerkedhettek.
Az intézményünkben tanuló 6.a, 6.b, 6.c, 8.b osztályok üzemlátogatáson vettek részt. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különjárati autóbusszal szállította tanulóinkat a hatvani DISZI kerekharaszti Tanműhelyébe, ahol a kőműves, burkoló, asztalos, gépi forgácsoló, festő, ipari gépész szakmákat tekintették meg, és maguk is kipróbálhatták a gyakorlatban. A Forma Kft. varrodájában közvetlenül láthatták a ruhakészítés folyamatát.
A hetedikesek és a 8.a osztály látogatást tett Mátrafüredre a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában megrendezésre kerülő pályaorientációs napjára. Erdészeti szakmunkás, virágkötő és virágkereskedő szakmákkal ismerkedtek. A tanulók szállítását Mátrafüredre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezte különjárati autóbusszal.
Köszönjük a hatvani cégek, vállalkozások vezetőinek, szakembereinek, hogy fogadták iskolánk tanulóit, hogy lehetőséget adtak a szakmalátogatásra segítve ezzel tanulóink pályaválasztási döntését. Köszönjük a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervező munkáját az üzem- és iskolalátogatás lebonyolításában