Sokan érdeklődtek az iskola iránt

Sokan érdeklődtek az iskola iránt

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában a Suliváró soron következő foglalkozását 2024. január 17-én, szerdán tartották meg. Az érdeklődők két helyre is regisztrálhattak az iskola honlapján.

A leendő elsős tanító nénik, azaz Dobolánné Tábi Bernadett, dr. Freiliné Édes Erika, Viszlóné Karácsony Judit és Zelnikné Salga Krisztina feladatokkal készült a gyerekeknek. Ezek között volt éneklés, mesemondás, találós kérdés, tánc, kézműves foglalkozás.

A szülők megnézhették, hogy milyen nagyszerűen tevékenykednek a gyermekeik. Az óvodások eleinte picit feszengve ültek a székeken, de ahogy kezdetét vette a móka, hamar feloldódtak és jól tudtak a tanító nénikkel együtt játszani, tanulni. Nagyon ügyesen oldották meg a kapott feladatokat, aktívan vettek részt a rövidített „tanórákon”. Úgy látszódott, tetszettek nekik a színes, változatos játékok, és rendkívül jól szórakoztak. A foglalkozások végén mindannyian hazavihették az elkészített munkáikat emlékbe. Volt, aki pingvint, volt, aki hóembert, vagy mesefigurákat készített a kapott anyagokból. Olyan leendő első osztályos is akadt, akinek annyira tetszett a program, hogy haza sem akart menni a végén.

A gyerekek jó magatartásának, lelkesedésüknek nagyon örültek a leendő tanító néniknek. Az eseményen több mint harminc óvodás vett részt testvéreikkel, szüleikkel vagy nagyszüleikkel.