Szülők iskolája, interaktív foglalkozás

Szülők iskolája, interaktív foglalkozás

„A gyermekek számára a szülői minta a legfontosabb és ez a táplálkozásra is igaz. Az étkezési szokások, az új fogásokra, ízekre való nyitottság, a gasztronómiai kísérletező kedv, valamint a preferenciák mind öröklődnek az utánzás által. Éppen ezért érdemes az egészséges táplálkozási szokásokat az egész családnak együtt kialakítani.”- kezdte bemutatóját az idézett szavakkal Nagy Zoltán mesterszakács. A bevezető után kitért arra is, hogy milyen szempontok alapján válogatta a bemutatott ételsort. Az általában dolgozó szülőknek fontos, hogy a finomságok egyszerűen, minimális konyhai „bűvészkedéssel” elkészíthetők legyenek. Az ételek a lehető legtöbb ásványi anyag és vitamin tartalommal rendelkezzenek, egyensúlyban legyenek az alkotó alapanyagok. Természetesen a legnagyobb érdeklődés az elkészítési módokat, a receptek bemutatását kísérte, végül pedig a kóstolás. Nagy népszerűségnek örvendtek a különféle előételek, krémlevesek. Kóstolhattak répatatárt, lencsekrémet, húsokat különböző körítéssel, de még desszert is  jutott a végére. Jó hangulatú délután volt.