Az egészséges étkezés pedig ott kezdődik, hogy a reggelit beiktatjuk az étrendünkbe…

Az egészséges étkezés pedig ott kezdődik, hogy a reggelit beiktatjuk az étrendünkbe…

A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásból nem hiányozhat a reggeli, mely a délelőtti fizikai és szellemi tevékenységekhez szükséges energia biztosításával megalapozza a teljesítményünket! Ezeket a gondolatokat Sándorné Buda Ildikó dietetikustól hallották a gyerekek, amikor néhány hétfő reggel ellátogatott a Hatvani Szent István Általános Iskola diákjai közé.Szerették volna a pályázók a szülők figyelmét is ráirányítani a kérdés fontosságára, ezért szerveztek az iskolában egészséges, a hagyományostól kissé eltérő, reggelire könnyen elkészíthető fogásokból kóstolót.
2019. május 15-én reggel a KUK-TA-NODA szakkör lelkes fiai köszöntötték a szülőket, igyekeztek őket a bemutató asztalhoz invitálni, kínálni. A hangulat persze a szokásos volt, meglepett, de munkába rohanó szülőkkel. Jó néhányan azért megálltak, érdeklődve figyelték a finomságokat, majd kóstoltak is. Egyre több volt az elismerő szó, egymást bíztatták a különböző falatok ízlelésére. Kedvelt volt a gyümölcsös zabpehely, a különböző krémes falatkák. Érdeklődtek a szülők az iránt is, hogy ezután már ilyet fognak kapni a gyerekek az iskolában is reggelire? Hallhatták, hogy nem ezután, hanem már most is kapnak (ha nem is minden nap) hasonlókat a gyermekek reggelire a menzán. A fogásokat a KUK-TA-NODA szakkör tagjai nagyrészt már elkészítették, Bakosné Mester Mónika és dr. Koleszárné Kelemen Beatrix már jól ismeri azt az ízvilágot, amit a gyerekek kedvelnek. Receptjeiket közkinccsé tették.
Délután ráérősebben érkeztek a szülők, kóstoltak és többen érdeklődtek az elkészítés módja iránt is.
A sikeres program az EFOP -1.8.5-17-2017-00216 azonosító számú „Táplálkozz jót s jól, hogy egészséges legyél!” című pályázat keretében került megrendezésre.