Az oktató munka újabb elismerése

Az oktató munka újabb elismerése

Az Oktatási Hivatal meghívásos pályázatot hirdetett a Matematika Tudásközpont cím elnyerésére.

„A Matematika Tudásközpont olyan nevelési-oktatási intézmény, amely a matematikában tehetséges tanulók gondozását kiemelt céljának tekinti. Céljai megvalósításához intézményi támogató szakmai csoporttal és támogató programmal rendelkezik. A Matematika Tudásközpont meghatározott közigazgatási régióban, adott tevékenységek vonatkozásában országos hatókörrel végzi tevékenységét.” (Részlet a Pályázati felhívásból)

Heves megyéből egyedül a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola kapott felkérést pályázat benyújtására. A pályázatot benyújtó intézmények közül a bíráló bizottság javaslata alapján az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese hozza meg a döntést a cím odaítélése kapcsán. A cím elnyerésére régióként legfeljebb egy köznevelési intézmény jogosult.

A döntés megszületett. A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola elnyerte a Matematika Tudásközpont címet. Ez jelentős szakmai elismerés, s egyben további kötelezettséget, feladatot, fejlesztést jelent a következő tanévek során.