Befejeződött a tanév

Befejeződött a tanév

Iskolánkban 2023. június 24-én (szombaton) 9:00 órakor csengőszóra kezdődött a ballagási ünnepély, amely egyben tanévzáró is volt.

61 diák búcsúzott az iskolától, diáktársaitól, tanáraitól. A 7. osztályosok viszont a ballagóktól köszöntek el, s egyben eredményes tanulást kívántak a középiskolai tanulmányok kapcsán. Kovács János igazgató beszédében az elmúlt 8 tanév pillanataira emlékeztetett, a következő esztendők kapcsán sok sikert kívánt, s egyben kérte a ballagókat, hogy fejezzék ki köszönetüket szüleik, nagyszüleik felé a kapott segítségért, hiszen ők álltak eddig is, s fognak a jövőben is állni mögöttük.

Sok szép pillanata volt a ballagási ünnepségnek: az iskola zászlójának átadása – átvétele, a zászlószalagok felkötése, az időkapszulák átadása, Bakalár Zoltán Bálint zongorázása, a lufik elengedése.

A jutalomkönyvek kiosztása után került átadásra a „Szent István érem”, amelyet azon diákok vehetnek át, akik a 8 tanév során a bizonyítványba csak jeles osztályzatot kaptak, azaz minden tanév végén kitűnő tanulók lettek.
„Szent István érem” elismerésben részesült: Tóbi Kristóf (8.a), Csuvikovszy Kinga (8.b), Futó Blanka (8.b), Sinoros-Szabó Lotti (8.b).

A tanévzáró során Kovács János igazgató a beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy 23 osztályban 495 gyerek tanult. Közülük az 1. évfolyamon 24 fő kiválóan teljesített, a 2-4. évfolyamon 57 fő kitűnő, 27 fő jeles eredményt ért el, az 5-8. évfolyamon 35 fő kitűnő, 20 fő jeles bizonyítványt vihet haza. A nevelőtestület határozata értelmében Laurinyecz Örs Hunor (6.b), Szujer Dorottya (6.b), Hajdu Gergő (7.c) és Kovács Zsombor (8.c) bizonyítványába került beírásra a nevelőtestületi dicséret. Az alsó tagozaton a legjobb eredményt a 3.c osztály érte el a 4,8 tanulmányi átlaggal, a felső tagozaton az 5.b osztály lett az első 4,7 átlaggal.

Az ünnepség végén elhangzott a mindenki által várt mondat: „A 2022-2023-as tanévet bezárom.”.