Bemelegítés a tanévre

Bemelegítés a tanévre

2020. augusztus 25-26-án a sportosztályba jelentkező gyerekek számára kétnapos tábort szervezett iskolánk és az FC Hatvan.

Kedd

A reggeli gyülekező után iskolánk igazgatója és a sportegyesület elnöke tartott rövid tájékoztatást, majd a betervezett programok következtek. Az étkezést a gyerekek számára a sportegyesület biztosította. A reggelizés után ismerkedő, csoportépítő játékokat játszottunk a gyerekekkel. A délelőtti szintfelmérést a tornateremben és a műfüves pályán tartották meg a testnevelő tanárok és az edzők. Az ebédet a gyerekek a felújított iskolai ebédlőben fogyasztották el. A tanteremben csendes pihenő következett, majd a szintfelmérés második szakaszára került sor a pályán. A napot kézműves foglalkozással majd uzsonnával zártuk a szülők érkezéséig.

Szerda

A reggeli után sportorvosi vizsgálatra került sor. Majd a Hatvani Strandfürdőt látogattuk meg, ahol a délelőtt folyamán ügyességi-, sorjátékokat és a homokos pályán foci mérkőzést bonyolítottak le az edzők. Ebédre visszatértünk az iskolába. Csendes pihenőt követően ismét kimentünk a strandra. A kismedencében lezajló foglalkozások és a szabad játék után visszatértünk a foci pályára. A barátságos meccsek után a csoportok nagyon örültek a kisebb, nagyobb győzelmeknek. Elfogyasztottuk az uzsonnát. Következett a nap zárása, kikísértük a gyerekeket a strand bejáratához, ahol folyamatosan jöttek értük a szülők.

Élményekben gazdag két napot töltöttünk az első osztályos gyerekekkel, akik nyugodt körülmények között ismerkedhettek meg az iskolai környezettel, a tanító nénikkel, az edzőikkel és a testnevelő tanáraikkal. Már a második nap érezhetően nagyobb biztonságérzettel jöttek „iskolába”. Az együtt töltött két nap barátságosan, ösztönzően készítette elő az első tanév megkezdését.

Köszönjük az iskola és az egyesület támogatását!

Írta: Molnár Márta osztályfőnök