Énekverseny a Zene Világnapján

Énekverseny a Zene Világnapján

„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (…) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.” (Kodály Zoltán)
Már sok éve hagyomány a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában, hogy a Zene Világnapjához (október 1.) kapcsolódóan az új-hatvani nagycsoportos óvodások és az intézmény alsó tagozatos diákjai részére énekversenyt szerveznek. Ebben a tanévben 2019. október 1-jén délután az iskola könyvtára adott otthont a népszerű rendezvénynek.
Megnyitóként a versenyzőknek és kísérőiknek Varga Tímea 5.c, Gombár Mihály 6.b osztályos tanulók, valamint az iskolánk énekkarából a 6.c osztályba járó diákok (Budai Alexandra, Bukovics Réka Izabella, Futó Orsolya, Horváth Nikolett Ildikó, Kovács-Rádai Amália, Rozgonyi Hanna, Szabó Krisztina, Szigeti Hanna, Varga Adrienn) kedveskedtek műsorukkal. Ezt követően kezdődött el a verseny.

Az óvodások közül 19 fő nagycsoportos mutathatta meg szép hangját. A Csicsergő Óvodából, a Gesztenyéskert Óvodából, a Mesevilág Óvodából és a Varázskapu Óvodából érkeztek gyermekek. Gyermekdalokat és népdalokat énekeltek. A zsűri – Szilágyiné Nagy Katalin elnök, Zelnikné Salga Krisztina és Molnár Márta tanító nénik – figyelembe vették a döntésüknél a kornak megfelelő dalválasztást a tisztahangú éneklést és az előadást is.
Az iskolások közül 46 fő alsó tagozatos tanuló örvendeztetett meg minden hallgatót gyermekdalokkal, népdalokkal. A zsűri tagjai – Ombódi Diána elnök, Földesi-Korsós Andrea és Cseppentő Péter – szintén fontos szempontok szerint értékeltek. A tisztahang, a dalválasztás és a tartalom átadása voltak a legfontosabb szempontok. A zsűri értékelése évfolyamonként történt.

Eredmények:
Óvoda
I.  hely Koren Eszter   Gesztenyéskert Óvoda
II. hely Zsák András    Varászkapu Óvoda
III.hely Szládik Zita   Csicsergő Óvoda
Különdíj Pálmány Liza   Gesztenyéskert Óvoda

Iskola
1. osztály:
I.  hely Gaál Hanna Napsugár 1.b
II. hely Bajó Dorottya 1.b
III.hely Podonyi Boglárka 1.b
Különdíj Deme Lilien 1.a

2. osztály:
I.  hely Duma Barnabás 2.c
II. hely Janik Violetta 2.b
III.hely Hidasi Szofia 2.b
Különdíj Gaál Benett Patrik 2.b

3. osztály:
I.  hely Kutasi Rebeka 3.c
II. hely JancsóBenedek 3.b
III.hely Balázs Blanka 3.c
Különdíj Tordai Melánia 3.a

4. osztály:
I.  hely Jancsó Panna Róza 4.b
II. hely Palásti Kitti Liliána 4.c
III.hely Kovács Odett 4.b
Különdíj Batuska Szonja 4.a