Maszkabál

Maszkabál

A farsang a tavaszvárás változatos ünnepeiből származik. A zajos mulatozás, a tréfacsinálás, időszaka, melynek csúcspontja a karnevál.

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában is megrendezésre került a hagyományos télbúcsúztató iskolai farsang. Az elmúlt évekhez hasonlóan a tanulók nagy létszáma miatt ez három mulatságot jelentett.

A felső tagozatos tanulók mulatságára 2024. február 9-én, pénteken délután került sor. A vidám forgatagot a hetedik évfolyam palotás tánca és a nyolcadik osztályos tanulók gyönyörű keringői foglalták keretbe. Az osztályok ötletes jelmezes előadásai élvezetessé tették az estét. A vidám táncos produkciók (hawaii tánc, kán-kán) mellett megjelent a modern televíziózás a kulisszatitkaival együtt, valamint az iskolai gengszterek élete.

Az első-második évfolyam karneváljára február 10-én délelőtt, míg a harmadik-negyedik évfolyam maszkabáljára február 10-én délután került sor.

A nézők előtt felsorakoztak az M&Ms csokoládé drazsék, a hóemberek, az emoji-k, a gumimacik, a mignonok. A reptér is megjelent, s elrepítettek mindenkit a Karib-tenger kalózok járta vizeire. Mary Poppins mesevilága is megidéződött, és a kaszinók francia kártyás pókerarcú szereplői is megjelentek. Természetesen, ahol kaszinó van, ott pénz is van. A változatos jelmezek sorából nem maradhatott ki a hangjegyek és a sport világa sem.

Az osztályprodukciókat sok, ötletes, kreatív, saját készítésű egyéni jelmez egészítette ki.