Rovarhotel készült

Rovarhotel készült

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola bekerült az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával megvalósuló Erdei Iskola Program – Iskolában az Erdő Programban résztvevő köznevelési intézmények csoportjába. Ennek keretében interaktív foglalkozásokra került sor 2024. március 11-én. A program végén ajándékként többek között egy rovarhotelt is kapott iskolánk.

A rovarhotel egy olyan ember által készített élőhely a rovarok számára, amelyben a beporzó rovarok, leginkább a magányos méhfajták meg tudnak telepedni, és nyugalomban tudnak szaporodni, táplálkozni. Egy ilyen elhelyezése elősegíti a gyerekek szemléletének pozitív irányú változását.

A rovarhotel segít a természet megértésében, védelmet biztosít a hasznos rovaroknak, pótolja a természetes élőhelyet, s akár az adott környezet éke lehet.

Az ajándékba kapott rovarhotel szétszedett állapotban volt. Az összeszerelésére boldogan vállalkozott a 3.a osztály. A tanulók megfelelő balesetvédelmi oktatást követően, Kovács László karbantartó segítségével megismerkedtek a szerelési útmutatóval, a szükséges eszközökkel. Ezt követően néhány tanuló tevékenysége révén összeállításra került a rovarhotel, miközben a többiek folyamatosan figyelték a munkát, s tanácsokat adtak a szerelő diáktársaiknak.

Az elkészült rovarhotel az iskola udvarában került elhelyezésre, és hamarosan indul a folyamatos megfigyelés.